Relație toxică: o idee populară promovată în social media este aceea de a ieși din relațiile toxice pe care le ai.

Desigur. Dacă există oameni în viața ta care sunt abuzivi, foarte dificili, toxici, cu multă negativitate, da, ar fi bine să ieși din acele relații. Cu atât mai mult, cu cât ai încercat cât a ținut de tine să influențezi relația în mai bine.

În același timp, pericolul este să duci ideea asta la extremă. Și, să folosești strategia de a ieși din relații de câte ori ai un conflict în viața ta. În acest fel, vei folosi prea mult tiparul evitării discuțiilor dificile. Și nu vei învăța abilități de rezolvare a conflictelor. De fapt, de gestionare a diferențelor. Și aceasta e o rețetă aproape sigură pentru a fi singur/ însingurat pe termen lung. Conflictele sau discuțiile dificile nu trebuie privite ca un bau – bau. E adevărat, nu sunt comode deoarece ieși din zona ta de disconfort, însă, darul prețios pe care-l poți descoperi aici, este că începi să ai acces la profunzimea relației. Discuțiile dificile pot aduce oamenii împreună, dacă sunt deschiși să se asculte reciproc și să găsească o cale comună.

Să construiești limite sănătoase în viața ta e important, dar e important și să exersezi disconfortul unor discuții dificile.

Îți recomand să citești în continuare: Când știi că nu e persoana potrivită pentru tine?