Perioade dificile în viață avem fiecare dintre noi.

Mai devreme sau mai târziu, viața vine peste noi cu evenimente care ne vor zdruncina.

Poate fi un eveniment colectiv: pandemie, război, cutremur, inundație.

Sau poate fi un eveniment personal: pierderea unei relații sau a cuiva drag, divorț, moartea cuiva drag, boală, trădare, infidelitate, pierderea jobului, accident, faliment, etc. Ori poate fi anxietatea sau panica unei posibile pierderi.

Sau poate fi un cumul de evenimente mai mici ca impact, dar care parcă nu se mai termină. Ne stoarce de putere și parcă nu mai găsim găsim drumul care să ne scoată la lumină.

 

Perioade dificile în viață

Aceste perioade implică mereu pierdere. S-ar putea să pierdem o relație importantă – prin moarte, divorț, separare sau conflict. Am putea să ne pierdem sănătatea sau locul de muncă sau independența. Sau ne putem pierde încrederea sau siguranța. Sau libertatea, sprijinul, apartenența. Sau putem pierde alte aspecte care ne marchează profund.

Pierderea duce, de obicei, la o criză: o perioadă de dificultate și nesiguranță, când e nevoie să traversăm un eveniment asupra căruia avem control, doar într-o mică măsură.

 

Un lucru este sigur: cu cât ne impactează mai mult, cu atât de mare va fi și durerea. Durerea este inevitabilă în aceste momente. Putem simți șoc, furie, anxietate, panică, teamă, tristețe, vinovăție, rușine. Poate chiar ură sau disperare.

Pentru a ne duce viața mai departe, este esențial să putem gestiona eficient durerea și pierderea. Să ne dezvoltăm reziliența. Să regândim obiceiurile pe care le avem pentru a trece mai departe.

 

Crezi că ți-ar prinde bine o astfel de întâlnire?

Te invit cu drag la un webinar relaxat, cald, informal, optimist realist, de conectare.

Fără o agendă prestabilită; vom discuta despre ce ai nevoie.

 

Când: luni, 21 martie, ora 17.30 – 19

Unde: online ( Zoom)

Preț: gratuit

Înscriere: Îmi scrii la delia@delialungu.ro cu mențiunea „înscriere webinar”.

Ulterior, revin eu către tine cu toate detaliile și cu link-ul de acces.