Final de relație. Când o relație se încheie, alege cu atenție sensul pe care-l dai experiențelor trecute.

Acesta va determina cât de bună este viața ta în prezent.

Nu poți schimba experiențele trecute. În viață se întâmplă atât lucruri bune, cât și provocatoare. Ține de tine să înveți din ceea ce s-a întâmplat și să lași să se ducă ceea ce nu-ți mai folosește.

final de relație

Citește și: Ce să faci după o despărțire. Sfaturi după despărțire. 

Final de relație

Când o relație se încheie, durerea e reală și nu o poți nega. Simte-o și, cu timpul,  las-o să se ducă. Așa nu o vei căra după tine, în viitor, într-un mod disfuncțional.

Este dureros când relațiile se termină. Indiferent de motivul despărțirii, oamenii tind să-și construiască un zid în jurul inimii lor. Sentimentele de furie, rănire, tristețe și neputință te țin blocat.

 

Cu cât te agăți mai mult de durerea și povestea din trecut, cu atât mai multă durere vei continua să atragi. Eliberând durerea și vechile credințe care nu-ți mai folosesc, minimizezi posibilitatea de a repeta acele experiențe din trecut. Acest lucru creează loc pentru o relația pe care ți-o dorești. Niciunul dintre noi nu poate scăpa pe deplin de influența trecutului nostru. Cred cu adevărat, că amintindu-ne, putem transforma durerea alegerilor noastre neinspirate în câștig. În lecții bune care ne ajută să creăm relațiile sănătoase, de iubire pe care ni le dorim.

 

Repetăm ceea ce nu reparăm

Repetăm ​​dinamica relațiilor disfuncționale pentru că sunt familiare. Chiar și atunci când știi că ceva este greșit sau nesănătos, este greu de schimbat. Este întotdeauna mai ușor să faci ceea ce ai făcut întotdeauna decât să înveți și să aplici noi abilități. Acest lucru este valabil mai ales în situațiile stresante. Când sistemul tău nervos este copleșit, emoțiile tale se simt scăpate de sub control, iar corpul tău este inundat de adrenalină, este extrem de dificil să te comporți într-un mod diferit. Acest lucru se datorează în parte neurobiologiei noastre.

 

Ești interesat de această temă?

Sunt Delia Lungu, psihoterapeut de familie și de cuplu.

Iată câteva moduri în care îți pot oferi suport.