Unele conversații în cuplu contează mai mult decât altele.

Institutul Gottman recomandă 8 conversații pe care să le ai cu partenerul tău, indiferent de stadiul relației voastre.

 

  1. Despre încredere și angajament.

Discutați în ce fel aveți încredere unul în altul. Despre ce înseamnă încrederea în cuplu pentru fiecare. Arătați în ce fel partenerul poate conta pe tine.

 

2. Despre conflict și discuții dificile

Vorbiți despre stilul de conflict în care se simte cât de cât confortabil fiecare. Este mai ușor să vorbiți despre asta când sunteți calmi. Exprimați cum reacționează fiecare într-o discuție în contradictoriu. Observați diferențele și asemănările dintre voi în conflict.

 

3. Despre sex și intimitate

Cuplurile care vorbesc despre sex… fac mai mult sex. Dar a vorbi despre intimitate este dificil. Pare foarte ciudat la început, dar cu timpul devine mai ușor și mai confortabil. Spune ceea ce dorești și ai avea nevoie. Și cere-i partenerului să facă același lucru.

 

4. Despre muncă și bani

Discuțiile despre bani, nu sunt despre bani. Sunt despre ce înseamnă banii pentru fiecare partener.

 

5. Despre familie

Discutați despre cum veți gestiona situația când va fi nevoie să aveți grijă de o rudă apropiată. De ex, un părinte în vârstă. Sau un copil. Nu e nicio secret că a avea copii este o mare provocare pentru relația de cuplu. Discutați despre cum puteți păstra relația voastră vie, chiar dacă aveți copii.

 

6. Despre distracție și aventură

Discutați despre cum puteți aduce mai multă distracție în relația voastră. Poate faceți fiecare dintre voi o listă și începeți să le faceți.

 

7. Despre cum creșteți împreună și spiritualitate

Singurul aspect care rămâne constant în natură este schimbarea. Cum v-ați transformat/ evoluat individual? Cum vreți să creșteți împreună?

 

8. Speranțe pentru viitor

Vorbiți despre visele voastre. „Ce ți-ai dori să faci, care este visul tău și de ce este important?” Când visele noastre sunt înțelese și respectate de partener, celelalte aspecte din relație devin mai simple.

 

Prioritizați una dintre cele 8 conversații pentru data viitoare, când aveți puțin timp împreună, în liniște.